Amio in het theater

Muzikaal theater leuk voor:

Het hele gezin!

LET OP: Deze voorstellingen zijn alleen geschikt voor openlucht theaters, of binnentheaters met speelvlak van minimaal 6 x 6 meter. Voor festivals, evenementen en zelfs winkelcentra hebben wij een spectaculaire straattheater variant!

Amio

Om het jaar maken Amio en Tante Josefien een nieuwe theatervoorstelling, altijd muzikaal, interactief en natuurlijk leuk voor het hele gezin, ook voor papa en mama! Hierbij een overzicht van nieuw naar oud:

Het is toch geen Kerst?! 
Zoals zo vaak heeft Amio weer eens een bizar plan om Tante Josefien te verrassen: Kerst vieren in de zomer! Er zijn kerstversieringen, een diner, Kerstmuziek en zelfs een glansrol voor Tante Josefien in Het Kerstverhaal! Maar helaas… Een ambtenaar van de gemeente heeft een klacht ontvangen en komt controleren.
Wat ze aantreft is niet best! Amio is een illegaal geïmporteerde vogel, het publiek is te luid, de kinderen worden per ongeluk geregistreerd als ganzen en iedereen moet onmiddellijk de zaal verlaten! Het ultieme Kerstgevoel lijkt volledig zoek, maar gelukkig bekent Amio al snel dat de ambtenaar slechts een actrice is, die hij zelf heeft ingehuurd om de boel wat op te schudden! Hilarisch natuurlijk!
Helaas heeft Amio geen idee… Dat deze actrice zojuist is gebeld door een bekende talentscout uit Hollywood die haar een Oscar belooft als ze haar rol als schurk in Amio overtuigend genoeg weet te brengen!  En voor een échte Oscar… gaat actrice Merel Streep heel ver!
Amio moet zo snel mogelijk het afgesproken codewoord zeggen waardoor de actrice uit haar rol stapt, maar de enige die dit woord weet… Is de Kerstman! Hoe krijgen ze de Kerstman midden in de zomer hierheen? Een waar Kerstspektakel volgt als alle jingle bells uit de kast worden getrokken om de Kerstman te vinden! Wacht… hoor ik daar nu belletjes in de verte? Spannend!

Explosies en prinsessen
Dit jaar hebben Amio en Tante Josefien er alles aan gedaan om schurken weg te houden bij hun voorstelling. Ze zijn het helemaal beu! Na een laatste check vanuit een overvliegende helikopter komt Tante Josefien op spectaculaire wijze het theater ingezeild met goed nieuws: Geen schurk te bekennen!
Deze entree maakt zo’n indruk dat ze spontaan ten huwelijk wordt gevraagd door maar liefst 3 mensen in het publiek, waaronder de accountant! Amio lacht zich suf, maar Tante Josefien laat een spoor van gebroken harten achter zich! en geef haar eens ongelijk! Alleen Disneyprinsessen trouwen met een wildvreemde prinsen en hoewel ze een roze jurk draagt en praat met een vogel, is ze absoluut GEEN Disneyprinses! ….Of toch wel?
Want als een van de afgewezen huwelijkskandidaten haar hart met wraak probeert te lijmen, moet Tante Josefien tóch opzoek naar de held in zichzelf. Er volgt een interactief spektakel met NERF-gun gevechten, confettikanonnen, knotsgekke verkleedpartijen, vliegende croissants en natuurlijk: Tante Josefien in een epische, roze prinsessenjurk en een prins op een wit paard die op romantische wijze de dag redt, precies zoals in….. een Disney film! Misschien schuilt er in ons allemaal, zelfs in Tante Josefien, wel een ware sprookjesheld!

De pimpelpaarse dinosaurus van een andere planeet met een hoedje die iedereen snoepjes geeft
Amio heeft dit jaar een poster ontworpen vol spectaculaire beloftes zoals een legendarisch zwaardgevecht, een pimpelpaarse dinosaurus en een lovende recensie van Koningin Maxima! Het theater zit barstensvol, maar…. wat nu?
Belofte maakt schuld en waar haal je zo snel een pimpelpaarse dino vandaan? Tante Josefien doet haar best, maar natuurlijk gaat nét op dit moment, nu het helemaal niet uitkomt, de deurbel!  Niemand minder dan Truusje Spetter-Kwak, de allergrootste fan van Amio komt langs om te helpen! Maar… er is iets vreemds aan de hand met Truusje en gelukkig hebben de kinderen dat meteen door! De politie wordt meteen gebeld, maar het kan wel even duren voordat ze er zijn!
Op een of andere manier krijgen ze het uiteindelijk voor elkaar om de dag te redden, terwijl ze het publiek trakteren op een legendarisch stokbrood/wc plopper duel, een spectaculaire frikandellentango, een telefoontje van de koningin én ja hoor! Een Pimpelpaarse dinosaurus van een andere planeet, met een hoedje, die iedereen snoepjes geeft!

Amio de Paarse vogel
Onze allereerste theatervoorstelling met deze vrolijke snuiter!
Tante Josefien redt een exotische, pratende vogel uit de handen van gemene stroper Tanus Tijgertand en neemt hem mee naar huis. Amio is inmiddels 2 meter hoog en houdt nooit zijn snavel! Als op een dag de deurbel gaat en de postbode een brief va de burgemeester bezorgt, slaat de paniek toe. Hij wil namelijk de boom kappen waarin Amio en Tante Josefien al heel lang wonen! Er worden allerlei plannen bedacht om de burgemeester te stoppen, maar Amio en Tante Josefien hebben geen idee…. Dat ze voor de gek worden gehouden! Wanneer Tante Josefien halsoverkop naar het kantoor van de burgemeester vertrekt, biedt die aardige postbode meteen aan om op Amio te passen! Dan komt de aap uit de mouw: Hij is helemaal geen echte postbode, maar Tinus Tijgertand, het neefje van die stroper! Gelukkig is Tinus niet zo slim als zijn oom, met hilarische misverstanden tot gevolg! Dankzij jullie hulp zullen Amio en Tante Josefien het redden!

Gratis theater voor minima met Amio

Theater speelt een belangrijke rol in de ontwikkeling van een kind en zou dus ook beschikbaar moeten zijn voor elk kind. Helaas is dat niet altijd zo. Kinderen van gezinnen die het financieel zwaar hebben, krijgen nauwelijks de kans zich te ontwikkelen op cultureel gebied.
Daarom spelen Erik en Anne één keer per jaar in een openluchttheater met één van bovenstaande voorstellingen, zonder winstoogmerk. De helft van de beschikbare kaarten (1000 per voorstelling) wordt gratis verstrekt aan gezinnen die het financieel moeilijk hebben en de overige kaarten worden voor een zeer lage prijs verkocht.
Zo vallen ook gezinnen nét boven het minimum inkomen, niet buiten de boot.

Wij werken samen met organisaties zoals Quiet Tilburg en diverse lokale stichtingen om dit project mogelijk te maken en de kaarten te distribueren. Ben je een (openlucht) theater met veel zitplaatsen en heb je interesse in ons project voor minima, neem dan gerust contact met ons op!
Kijk ook op de website van Amio zelf: www.amio.nl

Reacties van anderen die u voor gingen:

Onze dochter heeft zó ontzettend genoten van Amio. De voorstelling is goed opgezet, een beetje spannend, maar niet teveel en ontzettend leuk voor zowel jong als oud!! Wij gaan zeker nog vaker kijken!

We hebben vorig jaar de show gezien in Oisterwijk. Zat super in elkaar en was zelfs op sommige momenten spannend. Ik zou zeggen zeker gaan en laat je verrassen !

Vergelijkbare acts